Fysik

Stofmængde af atmosfæriske luft i flaske

26. marts 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen. Jeg har fået til opgave at beregne stofmængden af en flaske før og efter den er kommet i fryseren.

Jeg har brugt idealgasligningen til at finde stofmængden hvor jeg har isoleret n. Jeg har beregnet stofmængden med trykket 101300 Pa.  (Før fryser)

Spørgsmålet er så: Hvordan beregner jeg stofmængden af det atmosfæriske luft i flasken efter flasken har været i fryseren (-15 grader)?

Håber det giver mening :) Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af mathon

Stofmængden ændres ikke ved nedkølingen.


Svar #2
26. marts 2020 af Repeno

#1

Stofmængden ændres ikke ved nedkølingen.

Men skal man ikke ændre værdien af T i formlen - Tænker at når flasken har været i fryseren er temperaturen omkring -15?


Svar #3
26. marts 2020 af Repeno

Altså at sætte flaskens nye temperatur (-15) ind på T's plads i idealgasligningen, og derfra beregne stofmængden igen, bare med en ny temperatur 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2020 af mathon

               \small n=\left (\frac{V}{R} \right )\cdot \frac{p}{T}

Trykket i flasken ændres vel også.


Skriv et svar til: Stofmængde af atmosfæriske luft i flaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.