Matematik

vigtig skal aflevere om lidt

26. marts 2020 af hjælpjd (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvordan regner jeg arealet ud af en trekant hvis en af siderne er 10.5 og vinkel a er 65 og vinkel b er 80


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af Moderatoren

Er det for sent nu? 

Hvilken type trekant er det? 

Hvis du kan finde ud af det, så kan du enten i din formelsamling eller grundbog læse, hvordan du regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Tegn først en skitse for at hjælpe dig selv lidt på vej.
Du kender to vinkler og én side. Beregn den sidste vinkel. Beregn de resterende sider vha. sinusrelationerne. Indsæt i formlen T = ( 1 / 2 ) · h · g.


Svar #3
26. marts 2020 af hjælpjd (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af det tror det er en spids vinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#3

Vinkelsummen i en trekant er altid 180º.
Sinusrelationerne gælder for vilkårlige trekanter (det er altså ligegyldigt, om den er spidsvinklet eller retvinklet).
Formlen T = ( 1 / 2) · h · g gælder ligeledes for vilkårlige trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2020 af StoreNord

Areal=85,78


Skriv et svar til: vigtig skal aflevere om lidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.