Kemi

Redox titrering

26. marts 2020 af Pecoce (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er stødt på en væg.

Min opgave lyder;

(0,0264M KMnO4):

20,00mL FeCl2-prøve forbruger 24,09 mL KMnO4

Beregn prøvens indhold af FeCL2 som g/L

Har prøvet nogle gange, men ender altid med at forkert resultat. Tak på forhånd til jer som vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af janhaa

n(MnO4-) = 0,64 mmol = n(FeCl2)

[FeCl2] = n/V = 0,0318 M

[FeCl2] = 0,0318/Molar mass = 2,5*10-4 g/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2020 af mathon

              \small \! \! \! \! \! \! \! 5\, Fe^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 8\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; 5\, Fe^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn^{2+} \, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

reaktionsforhold:
                              FeCl2 : KMnO4 = 5 : 1

              \small \begin{array}{llll}&m(FeCl_2)=5\cdot (0.02409\; L)\cdot\left (0.0264\;\; \frac{mol}{L} \right)\cdot \left ( 126.751\; \frac{g}{mol} \right )=0.403053\; g\\\\&\left [ FeCl_2 \right ]=\frac{0.403053\; g}{0.020\; L}=20.15\; \frac{g}{L} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2020 af janhaa

#1

n(MnO4-) = 0,64 mmol = n(FeCl2)

[FeCl2] = n/V = 0,0318 M

[FeCl2] = 0,0318/Molar mass = 2,5*10-4 g/L

jepp,

ration 5:1, so:

[FeCl2] = 0,001 g/L


Skriv et svar til: Redox titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.