Matematik

Dåser med ananas har form som en cylinder

27. marts 2020 af Foryou - Niveau: 10. klasse

Er der nogen der vil være sød at hjælpe mig med at regne denne opg. pleasee :)

Dåser med ananas har form som en cylinder.

Radius på dåserne er 4,2 cm.

De bliver leveret  i papkasser, hvor bunden har form som et  rektangel.

Papkassen måler 51 cm x 34 cm.

a. Hvor stort et areal optager dåserne?  

b. Hvor stort et areal "går til spilde"? 

c. Hvor mange procent udgør "spildet" af bundens areal? 

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2020 af mathon

Find ud af hvor mange gange dåsediameteren går op i papkasselængde og papkassebredde.

Du ved så, hvor mange dåser, N, der kan anbringes i papkassen.

samlet dåseareal:  \small \small A_{\textup{d\aa se}}=N\cdot \pi\cdot (4.2\; cm)^2

papkassebundareal: \small A_{\textup{kasse}}=(51\;cm)\cdot \left (34\;cm \right )
 


Svar #2
27. marts 2020 af Foryou

Er stadig lidt forvirret :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llllll}a.&\left \lfloor \left \{ 51,34 \right \}/8.4 \right \rfloor=\left \{ 6,4 \right \}\rightarrow 24\textup{ d\aa ser}\\\\&A_{\textup{d\aa ser}}=24\cdot \pi\cdot (4.2\;cm)^2=1330.02\; cm^2\\\\&A_{\textup{kasse}}=\left ( 51\; cm \right )\cdot \left ( 34\;cm \right )=1734.00\;cm^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2020 af StoreNord

Det er nemmest at regne i mm.
På den ene led:    510-4,2*2 =     ....    x dåser
På den anden led:   340-4,2*2=   ....    y dåser


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2020 af StoreNord

Jeg mente:

Det er nemmest at regne i mm.
På den ene led:    510-42*2 =     ....    x dåser
På den anden led:   340-42*2=   ....    y dåser


Svar #6
27. marts 2020 af Foryou

Hvad med spørgsmål -

B. Hvor stort et areal går til spilde? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llllll}b.&\textup{Til spilde:}&\left ( 1734.00\;cm^2 \right )-\left (1330.02\; cm^2 \right )=403.975\; cm^2\\\\c)&\textup{Spildprocent:}&\frac{403.975\; cm^2}{1734.00\;cm^2} \cdot 100\%=\end{array}


Svar #8
27. marts 2020 af Foryou

Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Dåser med ananas har form som en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.