Fysik

Mekanik

27. marts 2020 af minkatsigermiav - Niveau: B-niveau

I bagagerummet på en varevogn står en trækasse. Mellem trækassen og bagagerummet er gnidningskoefficienten 0,2.

a) beregn den største acceleration, som bilen kan foretage uden at kassen bevæger sig.

b) Hvor lang tid skal varevognen bruge på at accelerere fra 0 til 100 km/h i denne situation?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2020 af peter lind

Gnidningskraften er μ*m*g som skal være større end kraften fra accellerationen m'a


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}a)&\textup{kraftligning:}&F=F_{gnid}\\\\&m\cdot a=\mu \cdot m \cdot g\\\\&\textup{accelerationsligning:}& a=\mu \cdot g=0.2\cdot \left ( 9.82\; \frac{m}{s^2} \right )=1.96\; \frac{m}{s^2}\\\\\\b)&\textup{tid:}&t=\frac{v-v_0}{a}=\frac{27.78\; \frac{m}{s}-0}{1.96\; \frac{m}{s^2}}=14.2\;s \end{array}


Svar #3
27. marts 2020 af minkatsigermiav

#1 hvad mener du med "kraften fra accellerationen m'a" ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2020 af peter lind

undskyld. Der skulle stå m*a


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.