Matematik

Vektorfunktion

28. marts 2020 af KirstineMG - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg har fået vedhæftede opgave, hvor jeg har løst a) til at være 15 m. Så skal jeg jo igang med opgave b), hvor jeg først og fremmest skal finde toppunktet. Hvordan er det lige jeg gør det med en vektorfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2020 af janhaa

r ' (t) = v (t) = (0.225t - 0.01125t2 , 0.0016t3 - 0.048t2 + 0.32t)

r ' (t) = 0

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Differentier de to koordinatfunktioner. Så har du hastighedsvektoren udtrykt ved t.

Find så de t-værdier, hvor hastighedsvektorens andenkoordinat er 0. Der er formodentlig 3. Rent P's position od for hver af dem. Jeg vil gætte på, at to af dem er A og B. Den tredie er så den, du skal bruge. Indsæt den i udtrykket for hastighedsvektoren. Så har du resultatet. Kontroller, at den vektor, du er nået frem til opfylder betingelserne.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.