Matematik

vektor og parameterfremstilling

29. marts 2020 af halla4600 - Niveau: A-niveau

hej håber der er en der kan hjælpe mig.

det er ikke så meget at løse opgaven, det har jeg nemlig gjort men forstår ikke hvad betydningen er, der står nemlig jeg skal forklare betydningen af løsningen x(t)=0

jeg har løst den og fået t=-2 og t=-3


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2020 af janhaa

a)x:

t = 2, t = 3

y: t = +- i


Svar #2
29. marts 2020 af halla4600

#1

a)x:

t = 2, t = 3

y: t = +- i

men hvad er betydningen af løsningen altså en forklaring.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2020 af AMelev

Dvs., at parameterkurven skærer 2.aksen når t = 1 eller t = -1.
Hvis du sætter t-værdierne ind i y(t), kan du bestemme skæringspunkterne koordinatsæt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2020 af ringstedLC

#3: Ups!

\begin{align*} t &= 2\vee t=3 \end{align*}

Vektorfunktionen s er stedvektor for et punkt med koordinaterne (x(t), y(t)).

Når (x(t)) = 0, er 1. koordinaten til stedvektoren = 0. Det vil sige, at punktet (punkterne) ligger på y-aksen og er:

\begin{align*} \vec{s}\,(2)=\binom{x(2)}{y(2)} &= \binom{0}{y(2)} \\\\ \vec{s}\,(3)=\binom{x(3)}{y(3)} &= \binom{0}{y(3)} \end{align*}


Skriv et svar til: vektor og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.