Matematik

Allan låner 30000 kr. til en ferie. Allan aftaler med banken, at han skal betale 0,7% rente pr. måned, og at han skal afdrage lånet over 3 år.

29. marts 2020 af Alex54321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Allan låner 30000 kr. til en ferie. Allan aftaler med banken, at han skal betale 0,7% i rente pr. måned, og at han skal afdrage lånet over 3 år.

a) Bestem den månedlige ydelse.

b) Hvor meget har Allan betalt i renter, når han er færdig med at betale af på lånet?

Hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af ringstedLC

a) Når der afdrages på en gæld bruges annuitetslån-formlen:

\begin{align*} G &= y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r} \end{align*}

hvor G er hovedstol, y er ydelse, r er rente pr. termin i decimaltal og n er terminer.

Isoler y. Beregn antal terminer. Indsæt værdierne.

b) Når lånet er afviklet, er den samlede rente:

\begin{align*} \text{Samlet rente} &\approx y\cdot n -G \end{align*}


Skriv et svar til: Allan låner 30000 kr. til en ferie. Allan aftaler med banken, at han skal betale 0,7% rente pr. måned, og at han skal afdrage lånet over 3 år.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.