Matematik

funktioner af to variable

31. marts 2020 af smisch - Niveau: A-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med den opgave jeg har vedhæftet ? 

Vedhæftet fil: 3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2020 af AMelev

                       
a) Se FS side 33 (194) og FS side 24 (131) & (136) samt side25 (144)

b) Se FS side 33 (196)


Svar #2
31. marts 2020 af smisch

Hvad er det for en bog ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#2

Matematisk formelsamling på Undervisningsministeriets hjemmeside.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2020 af AMelev

#2 Undskyld - jeg havde set STX, i stedet for HTX, som du har angivet. Men jeg undrer mig lidt, for funktioner af 2 variable er ikke normalt HTX-pensum.

Under alle omstændigheder kan du bruge STX-formelsamlingen, som der er henvist til i #1.


Svar #5
01. april 2020 af smisch

Tak begge 2, vil prøve at kigge lidt mere på det.


Svar #6
01. april 2020 af smisch

Jeg har ikke haft Matematik i en del år nu, og er igang med at læse det op på A -niveau, derfor har jeg lidt svært ved det, da det er meget jeg skal have læst op på engang. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll}a)\\&&f(x,y)=\frac{e^x}{y^2+1}\\\\&&f_x{\, }'(x,y)=\frac{1}{y^2+1}\cdot e^x=\frac{e^x}{y^2+1}&f_x{\, }'(0,1)=\frac{1}{2}\\\\&&f_y{\,}'(x,y)=e^x\cdot \frac{-1}{(y^2+1)^2}\cdot 2y=\frac{-2e^x\cdot y}{(y^2+1)^2}&f_y{\,}'(0,1)=\frac{-2}{4}=-\frac{1}{2}\\\\\\&\textup{tangentplan i (0,1):}&z=f_x{\,}'(0,1)\cdot (x-0)+f_y{\,}'(0,1)\cdot (y-1)+f(0,1)\\\\&&z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+\frac{1}{2}+\frac{1}{2}\\\\&&z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+1 \end{array}


Svar #8
01. april 2020 af smisch

tusind tak:)


Skriv et svar til: funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.