Matematik

Kantlængde af pyramidestub

01. april 2020 af Jacob881 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave :)

En tegning af en kvadratisk pyramide stub med 4 sider har følgende mål |AD|= 5,5 og |BC| = 7 samt en højde på 2,5. Alle mål er i meter og spørgsmålet lyder:

Bestem kantlængden |AB|

Nogen idéer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af peter lind

Vedlæg en tegning af pyramiden.


Svar #2
01. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2020 af Capion1

Vi skal beregne de to parallelle grundfladers halve diagonal i stubben.
Lægges nu et lodret plan gennem diagonalerne vil vi få afbildet et trapez,
hvor tre af siderne er kendte.


Svar #4
01. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Så vi skal bruge pythagoras? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2020 af Capion1

Ja, vi vil få en retvinklet trekant, hvor kateterne er kendte, og hvor hypotenusen beregnes v.h.a. Pythagoras'.


Svar #6
01. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Hmmm får det til 4,45? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2020 af Capion1

\frac{\sqrt{118}}{4}=2,7156...


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2020 af Soeffi


Svar #9
01. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

hvordan kom du frem til ?

#7

\frac{\sqrt{118}}{4}=2,7156...


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2020 af Capion1

Lad diagonalernes skæringspunkt i stubbens grundflade nederst hedde C1 og
lad diagonalernes skæringspunkt i stubbens grundflade øverst hedde C2 .
Lav nu en skitse af trapezet ABC2C1 . Trapezen kan nu deles i et rektangel
og en retvinklet trekant, og det er på trekanten, vi skal finde/beregne hypotenusen, som
jo er lig med stubbens skrå kantlængde.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Fandt du ud af det? Er i gang med samme opgave :)


Svar #12
02. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Ja, tusind tak :) 

Er i gang med spørgsmål 2 :)


Svar #13
02. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Vi skal bestemme hele diamantens volume :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Må jeg se hvordan du har lavet opgave 1? :) Ville være en stor hjælp


Svar #15
02. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Har bare brugt pythagoras, taget det halve af vores iforvejen kendte tal, og derefter ganget med højden på 2.5 og til sidst taget kvadratroden :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. april 2020 af hoffelele (Slettet)

Forstår ikke det med pythagoras...skal jeg gange 5.5*2 med 7*2 og får jeg et tal. og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. april 2020 af Soeffi

#16. Se venligst nedenstående tegning og evt. #8.

Vedhæftet fil:1948345.png

Skriv et svar til: Kantlængde af pyramidestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.