Kemi

pH

02. april 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

Beregn pH i 0,0100 M CH3COOH
 beregn derefter [H3O+], [CH3COO-] og [CH3COOH]

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll}&\textup{for svag syre g\ae lder:}\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s - \log(c_s) \right )\\\\& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76 - \log(10^{-2}) \right )\\\\&pH=\frac{1}{2}\cdot (4.76+2) \\\\ & pH=2.38+1\\\\ & pH=3.38 \\\\\\ & \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ CH_3COO^- \right ] =10^{-pH} =10^{-3.38} = 4.17\cdot 10^{-4}\;M \\\\ &\left [ CH_3COOH \right ]=\left (10^{-2}-4.17\cdot 10^{-4} \right )\;M = 9.58\cdot 10^{-3}\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af janhaa

pH = 0,5(pKa - log(0,01)) = 3,37


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.