Kemi

reaktionsskema

03. april 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Hvilke af følgende reaktioner vil ske spontant (svaret skal begrundes)

Afstem reaktionsskemaet i de tilfælde, hvor stofferne reagerer

1. Mg (s) + Pb2+ (aq)
afstemt = Mg (s) + Pb2+ --> Mg2+ + 2Pb

2. Pb (s) + Mg2+ (aq)
afstemt = Pb + Mg2+ --> PbMg2

3. Ag (s) + Cu2+ (aq)
afstemt = Ag + Cu2+ --> Ag+ + 2Cu

4. Fe2+ (aq) + Zn (s)
ved ikke, hvordan den skal afstemmes

5. Ag+ (aq) + Al (s)
ved ikke, hvordan den skal afstemmes


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af janhaa

Mg + Pb2+ =>  Mg2+ + Pb(s). delta G < 0

Fe2+ + Zn => Zn2+ + Fe(s), delta G < 0

3Ag+ + Al => Al3+ + 3Ag, delta G < 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

2. og 3. foregår ikke.

                    \small \begin{array}{llll}1. &Mg\,_{\textit{(s)}}\;+\;Pb^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Mg^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\,+\;Pb\,_{\textit{(s)}}\\\\4.&Fe^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Zn\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;Fe\,_{\textit{(s)}}\;+\;Zn^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\\\\5.&3\,Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;3\,Ag\,_{\textit{(s)}}\;+\;Al^{\,3+}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #3
03. april 2020 af Jamulla

men hvorfor vil 1, 4 og 5 være spontant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2020 af mathon

Repetér metallernes elektrokemiske spændingsrække.


Svar #5
03. april 2020 af Jamulla

Mange tak 


Skriv et svar til: reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.