Matematik

2. grads uligheder

03. april 2020 af Jacob881 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Venner, 

Nogen som kan give mig et hint til løsning af denne opgave? :)

På forhånd tak

Vedhæftet fil: mat d. 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af AMelev

Det har ikke meget med 2. grads uligheder at gøre, derimod med kontinuitet og differentiabilitet.
Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1949244#1949473 #3.


Svar #2
06. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Hmmm er stadig ikke helt med på hvad jeg skal gøre? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2020 af AMelev

Præcis hvilket af nedenstående er det, du ikke forstår?

De to delfunktioners grafer skal støde sammen i x = -35, da grafen skal være sammenhængende, dvs. at f1(-35) = f2(-35).
Desuden skal grafen være glat, dvs. funktionen skal være differentiabel, så f1'(-35) = f2'(-35).

Start med den sidste ligning og bestem c. Indsæt så i 1. ligning og bestem d.
Eller løs med dit CAS-værktøj som to ligninger med 2 ubekendte.


Svar #4
06. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

Kan dette bruges?

Vedhæftet fil:mat d.3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2020 af AMelev

Der er jo ikke nogen ligning! 

f1(x) = c·x + d ⇒ f1(-35) = ...
f2(x) = 8·10-3·x2 - 0.2x ⇒ f2(-35) = ...

f1'(x) = .... ⇒ f1'(-35) = ...
f2'(x) = ....⇒ f2'(-35) = ...

Løs ligningen f1'(-35) = f2'(-35) mht. c
Løs derefter f1'(-35) = f2'(-35) mht. d
?eller løs f1'(-35) = f2'(-35) and  f1'(-35) = f2'(-35) mht c og d.


Svar #6
06. april 2020 af Jacob881 (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: 2. grads uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.