Matematik

Radius og koordinatsæt til centrum

05. april 2020 af booksoflearning (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Min opgave lyder:

En cirkel har ligningen

x^2-2x+y^2+6y+8=0

a) Bestem radius og koordinatsæt til centrum.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af peter lind

Det er altså ikke opgaven for en folkeskoleelev. Opdater din profil.

Ligningen for en cirkel er (x-a)2+(y-b)2 = r2

x2-cx = x2-cx + (½c)2)-c2/4 = (x-½)2 -c/4

Brug denne omskrivning så du får ligningen for en cirkel


Svar #2
05. april 2020 af booksoflearning (Slettet)

Så har jeg opdateret min profil.

Men det giver mig jo kun cirklens ligning. Hvordan hjælper det mig med at finde radius og centrum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2020 af Capion1

Når cirklens ligning er på formen:
     (x - a)2 + (y - b)2 = r2
er centrum (a , b) og radius r.
Så let er det.


Skriv et svar til: Radius og koordinatsæt til centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.