Matematik

cirklens ligning

11. april 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

En sød sjæl der kan hjælpe med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2020 af oppenede

a) At ligning går gennem P(2, 5) er ensbetydende med, at du får det samme på begge sider  af lighedstegnet når du indsætter x=2 og y=5. Når disse indsættes står der

22 + 52 + a*2 - 6*5 = 0
dvs.
-1+2a=0  så   a=0.5


Svar #2
11. april 2020 af Mie23234

#1

a) At ligning går gennem P(2, 5) er ensbetydende med, at du får det samme på begge sider  af lighedstegnet når du indsætter x=2 og y=5. Når disse indsættes står der

22 + 52 + a*2 - 6*5 = 0
dvs.
-1+2a=0  så   a=0.5

Det kan ikke passe, jeg får a til -2, husk der er P(2,6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2020 af ringstedLC

a) Prøv lige igen...

b) Omskriv ligningen og sæt r = 5. Løs for a.


Svar #4
11. april 2020 af Mie23234

#3

a) Prøv lige igen...

b) Omskriv ligningen og sæt r = 5. Løs for a.

Prøvede igen og fik -6 kan det passe, og hvad mener du med at omskrive ligningen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2020 af ringstedLC

#1 har beregnet a korrekt. Få den samme værdi!

Omskriv til formen med centrum's koordinater og radius ved at lave kvadratkomplementering.

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2 \end{align*}


Svar #6
11. april 2020 af Mie23234

#5

#1 har beregnet a korrekt. Få den samme værdi!

Omskriv til formen med centrum's koordinater og radius ved at lave kvadratkomplementering.

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2 \end{align*}

Hvordan kan #1 få den rigtig når de ikke har sat de korrekte værdier ind? Er jeg helt væk på den?, som jeg har forstået det er det punktet P(2,6)? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2020 af ringstedLC

#3: Rettelse: #1 har indsat forkert og på trods af dine indvendinger, overså jeg dette. Undskyld! Denne tråd vil jeg tænke på, når jeg næste gang svarer: "Læs opgaven".

\begin{align*} {P_x}^2+{P_y}^2+a\cdot P_x-6\cdot P_y &= 0 \\ {2}^2+{{\color{Red} 6}}^2+a\cdot 2-6\cdot {\color{Red} 6} &= 0 \\ a &= -2 \end{align*}


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.