Matematik

Nulpunkt

14. april 2020 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg nulpunkt for disse to funktioner:

a) f(x) = -3(x+1)(x-2,5)

b) f(x) = 2x(x+1)

Håber en kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Nulreglen: Hvis er produkt er lig med 0, er mindst én af faktorerne 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2020 af mathon

a) f(x) = -3(x+1)(x-2,5)      \small x=\left\{\begin{matrix} -1 \\ 2.5 \end{matrix} \right.

b) f(x) = 2x(x+1)               \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\-1 \end{matrix} \right.


Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.