Fysik

Q-værdi

14. april 2020 af laurahedegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Er det bare mig eller er det det ikke 235.85411 u der skal minusses med 236,05261 u. Hedder formlen ikke m_efter-m_før?

Vedhæftet fil: q-værdi.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2020 af Soeffi

#0. Jo!


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvad mener du med "minusses med"? Det er barnesprog og viser ikke rækkefølgen.

Det hedder subtrahere eller trække fra.

Du har ikke skrevet, hele formlen, så det er ikke muligt at svare på dit spørgsmål.


Svar #3
14. april 2020 af laurahedegaard (Slettet)

Så det kommer til at hedde:

m_efter-m_før=235.85411 u-236.05261 u= -0.1985

Massetabet:

(-0.1985 u)*(931 mev/u)= -184.804 Mev= -2.96*10^-11

Processen er altså endoterm. Den kan kun forløbe, hvis der tilføres energi udefra. 


Svar #4
14. april 2020 af laurahedegaard (Slettet)

Det er ikke mig der har lavet opgaven. Jeg har fundet den på nettet, og synes bare jeg kan se fejl i den.


Brugbart svar (2)

Svar #5
14. april 2020 af Soeffi

#3...Processen er altså endoterm. Den kan kun forløbe, hvis der tilføres energi udefra. 

Pas på: endoterm bruges kun for kemiske reaktioner, og dette er en fysisk proces!


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Massetabet er -Δm = -(mfør-mefter), hvilket giver en positiv værdi. Massetabet er altså ikke negativt. Den størrelse, du har regnet ud er massetilvæksten.


Svar #7
14. april 2020 af laurahedegaard (Slettet)

Så det vil sige, at den første version som jeg sendte er den rigtige?

Den som jeg har vedhæftet

Vedhæftet fil:q-værdi.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det er det.


Skriv et svar til: Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.