Fysik

Mekanik

15. april 2020 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp med denne opgave. Opgaven er vedlagt som billede.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: fysikopgave mekanik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af swpply (Slettet)

a)

                       \begin{align*} E_\text{kin} = \frac{1}{2}mv_1^2 = \frac{1}{2} \cdot 2000 \,\text{kg} \cdot (25\,\tfrac{\text{m}}{\text{s}})^2 = 625\,\text{kJ} \end{align*}

                             \begin{align*} F_\text{t} = -mg = 2000 \,\text{kg} \cdot 9.82\,\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2} = 19.6\,\text{kN} \end{align*}

b)

Den mekaniske energi (kinetisk + tyngde potentiel) i punkt 1 bliver dels dissiperet til termisk energi ved friktionskraften samt lagret som potentiel energi i den sammenpresset fjedre/støddæmper.

c) Antag at friktionkskraften er negligible samlignet med både fjedrekraften og tyngdekraften. Da har vi at

       \begin{align*} E_\text{kin} + mgh = \frac{1}{2}k h^2 \quad\Leftrightarrow\quad k &= \frac{2}{h^2}(E_\text{kin} + mgh) \\ &= \frac{2}{(3.00\,\text{m})^2}(625\,\text{kJ} + 2000\,\text{kg}\cdot 9.82\,\tfrac{\text{m}}{\text{s}^2}\cdot 3.00\,\text{m}) \\ &= 152\,\tfrac{\text{kN}}{m} \end{align*}


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.