Matematik

Bestem konstanten så der kun er én løsning

15. april 2020 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med vedhæftede opgave, men jeg forstår ikke hvordan den skal beregnes?

- Tak for hjælp på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2020 af swpply (Slettet)

Begynd med at introducere funktionen \begin{align*} g(x) = f(x) - a\end{align*}. Ligesom f(x) er også g(x) et tredjegradspolynomium. Der gælder derfor at g(x) altid har mindst én rod. Desuden kan det nemt indses at ét generalt tredjegradspolynomium har mindst to rødder såfremt at dets lokale minumum er ikke-positivt.

1) Bestem det lokale minimum for g

2) Bestem dernæst k således at det lokale minimum for g er strengt positivt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af swpply (Slettet)

En måske smartere måde vil være at bruge at et generalt tredjegradspolynomium altid har mindst én rod. Hvorfor at du kan skrive funktionen g(x) = x3 + kx2 + 3x + 1 - a som

                                                  \begin{align*} g(x) = (x-r)(x^2 + bx + c) \end{align*}.

Da gælder der at g(x) netop har én (og kun én) rod såfremt at

                                                                b^2 - 4c < 0.

1) Udtryk b og c ved k og a.

2) Brug resultatet fra 1) samt ovenstående ulighed til bstemme k.


Skriv et svar til: Bestem konstanten så der kun er én løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.