Matematik

cobweb diagrammet

15. april 2020 af sb275 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg har svært ved at forstå hvordan jeg skal aflæse cobweb diagrammet, og kan derfor ikke løse nedenstående opgave. Nogen som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af AMelev

yn+1 = g(yn) og y0 = 3, så y1 = g(y0) = g(3), som aflæse på g-grafen.
Derefter aflæse y2 = g(y1).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2020 af Littleprincess

Jeg sidder med samme opgave, og jeg forstår det stadigvæk ikke :-( Er der nogen, der mon kan forklare denne opgave trin for trin pædagogisk? - det er ikke for at snyde, men grundet Covid19 har vi simpelthen ikke modtaget undervisningen til opgaveløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af AMelev

Punkterne på den blå linje har samme 1.- og 2.koordinat.
Fra y1 går du hen til den blå linje, der har du 1.koordinat = y1.
Derfra går du så til den røde graf og aflæser 2.koordinaten y2. 

Så kan du gentage proceduren og finde y3 og .....


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2020 af Filip09 (Slettet)

Vil det så sige, at når man skal finde y2, så på y_n-aksen finder 3, og går på til den grønne linje og læser y_n+1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2020 af AMelev

#5

Vil det så sige, at når man skal finde y2, så på y_n-aksen finder 3, og går på til den grønne linje og læser y_n+1?

Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål. Hvor har du 3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2020 af Mallentoft (Slettet)

Step 1 - y0 indtegnes på x-aksen, og fra y0 går man op til grafen g. Skæringen mellem x=3 og grafen g er y1

Step 2 - Fra y1 går man vandret over til den grønne linje med forskriften yn+1=yn. Når man rammer den grønne linje, går man fra dette punkt lodret ned til grafen g. Der hvor man rammer grafen for g, aflæses y2.

Vedhæftet fil:1952127.png

Skriv et svar til: cobweb diagrammet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.