Kemi

Titrering og koncentration

15. april 2020 af marielinge - Niveau: B-niveau

Benny titrerer 25 ml vin. Han antager, at al syren i vin er vinsyre. Han når ækvivalenspunktet efter 19,7 ml 0,102 M natriumhydroxidopløsning. Vinsyre har bruttoformlen C4H6O6, og den kan afgive to hydroner, så du kan med fordel kalde den H2T.

Beregn vinsyrens koncentration i enheden mol/l:

Omregn til enheden g/l:

Pls forklar hvordan, ellers forstår jeg det ikke. Forklar hvilke udtryk i bruger og hvorfor pls.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af janhaa

H2T + 2NaOH => Na2T + H2O

n(base) = 2,01 mmol

n(syre) = 1,01 mmol

c=n/V = 1,01/25 M = 0,0402 M = [H2T]

for g/l, gå via molmasse C4H6O6


Svar #2
15. april 2020 af marielinge

Mange tak! Bestemmer du stofmængden af basen først for at finde ækvivalensforholdet mellem basen og syren? Altså så syren er givet ved den halve stofmængde af basen grundet forholdet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2020 af janhaa

#2

Mange tak! Bestemmer du stofmængden af basen først for at finde ækvivalensforholdet mellem basen og syren? Altså så syren er givet ved den halve stofmængde af basen grundet forholdet?

ja


Svar #4
15. april 2020 af marielinge

H2T + 2NaOH => Na2T + H2O

Er det dog afstemt rigtigt? Skal der ikke også være 2 H2O?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2020 af janhaa

Jo

Skriv et svar til: Titrering og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.