Matematik

rumfang til sidelængde

16. april 2020 af kbfff - Niveau: 9. klasse

jeg har 1 kg guld, som jeg skal have lavet om til en terning. Guldet har en massefylde er 19,3 gram/cm3

hvad er sidelængderne så? sider lidt fast i dette spørgsmål

svaret om gerne helst være på 2 dicimaler

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2020 af mathon

Først skal du beregne rumfanget af guldet:

                                   \small \begin{array}{lllll} s^3=rumfanget=\frac{massen}{massefylden} \end{array}


Svar #2
16. april 2020 af kbfff

ja, rumfnaget er 51.81

hvad skal jeg så efter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2020 af mathon

                   \normal s^3 = 51.81347 \; cm^3

                   \small \normal s =^{3}\!\!\!\sqrt{51.81347 \; cm^3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2021 af Noah1050

Hvad er svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2021 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} s &= \sqrt[3]{51.81347\,\textup{cm}^3} \\ &= \sqrt[3]{51.81347}\cdot\sqrt[3]{\textup{cm}^3} \\ &= \sqrt[3]{51.81347}\,\textup{cm} \\ s &= 3.\,..\,\textup{cm} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2024 af bxaxhsa

Kan nogen ikke skrive svaret som det eneste


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2024 af ringstedLC

#6 Her på SP hjælper vi, så du selv kan finde svaret. Men hvis du nu læser 3. linje i #5 og finder din lommeregner frem, så er det jo bare at indtaste beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2024 af SuneChr

# 4 og # 6
Hjælpen på SP tilrettelægges efter, i hvor høj grad det skønnes,
at spørgeren selv vil kunne bringe svaret i hus.
Man får således, helt gratis, en fiskestang forærende, men fiskene skal man selv fange.
SP 050120240049.PNG

Vedhæftet fil:SP 050120240049.PNG

Skriv et svar til: rumfang til sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.