Matematik

Rente i procent

16. april 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der har forstand på denne opgave, har siddet med den i et stykke tid nu...


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2020 af AMelev

yn fremskrives med a = 1 + r
Dertil kommer indbetaling af et fast beløb.

Så vidt jeg kan se, er der tale om Opg. 2 fra Forberedelsesmaterialet.
Nærlæs eksemplet lige ovenover opgaven i dit materiale og se, om du så ikke kan greje den.
Ellers må du skrive igen, men kom helst selv med et forslag.


Svar #3
16. april 2020 af Mie23234

#2

yn fremskrives med a = 1 + r
Dertil kommer indbetaling af et fast beløb.

Så vidt jeg kan se, er der tale om Opg. 2 fra Forberedelsesmaterialet.
Nærlæs eksemplet lige ovenover opgaven i dit materiale og se, om du så ikke kan greje den.
Ellers må du skrive igen, men kom helst selv med et forslag.

Problemet er netop at jeg er helt lost..


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2020 af PeterValberg

Der er tale om en lineær model efter "skabelonen" y = ax + b
hvor a = 1,025 i dit tilfælde....
renten (som decimal) kan bestemmes som:   r = a - 1 = 1,025 - 1 = 0,025
dette tal skal du så bare omskrive til procent (2,5%)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2020 af AMelev

#3 I eksemplet har du indestående på en konto til en rente på 5% pa.a. og et årligt ekstra indskud på 2000 kr
I år n, står der yn på kontoen
I år n + 1 kommer der renter og nyt indskud oveni, så
yn+1 = yn + 5%·yn + 2000 = (1 + 5%)·yn + 2000 =  1.05·yn + 2000

a)
Generelt: Hvis rentesatsen er p% og det årlige indskud er b, så er 
 yn+1 = yn + p%·yn + b = (1 + p%)·yn + b

I opgaven er  yn+1 =1.025·yn + 500 = (1 + 2.5%)·yn + 500
Gav det mening?

b) y0 = 10000. Indsæt i ligningen og beregne y0.


Skriv et svar til: Rente i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.