Matematik

Bestem f'(3/2)

19. april 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg har siddet med den her opgave i noget tid, og ved ikke hvordan den skal løses. Håber der måske er nogen som kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Bestem funktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} & f{\,}'(x) = -3\pi \cdot \sin(\pi\cdot x - \pi) \\\\ & f{\,}'\left(\frac{3}{2} \right ) = -3 \pi \cdot \sin\left(\frac{3\pi}{2} - \pi \right ) = -3 \pi \end{array} 


Svar #3
19. april 2020 af studineM

Kan ikke se hvad du har skrevet :/ Den viser en masse underlige tegn


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2020 af AMelev

a) FS side 24 (135)

b) Løs ligningen f '(x) = 0
Sæt evt. t = π· x - π jog løs først sin(t) = 0. jf.  FS side 22 Enhedscirkel & evt. side 23 (126).
Løs derefter mht. x.


Svar #5
19. april 2020 af studineM

Nu kan jeg se det, og forstå det! Tusind tak for hjælpen begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2020 af ringstedLC

#3: SP's editor "hakker" noget i det for tiden, især i dagtimerne.

Hvis du venter godt 10 min., så plejer den at være der.


Skriv et svar til: Bestem f'(3/2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.