Kemi

Titrerings-opgave (Akut)

20. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er der en venlig sjæl, som kan vise mig hvordan opgaverne her skal løses. Og meget gerne vise det med formlen og resultatet. 

Har ikke rigtig forstået hvordan det skal løses, altså selve fremgangsmåden.

Opgaven lyder, således: 

Ved titrering af en vandprøve (20,0 mL) blev der anvendt en sølvnitrat-opløsning med koncentrationen 0,100 mol/L. Der blev tilsat 16,0 mL sølvnitrat inden alt chlorid-ion var bundfældet (ækvivalenspunktet).

a. Reaktionsskema:

b. Beregn stofmængden af tilsat sølvnitrat:

c. Beregn stofmængden af chlorid-ioner i vandprøven:


Jeg takker pænt på forhånd :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2020 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll} a) & Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;AgCl\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} b) & n(AgNO_3) = (0.0160\;L) \cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2020 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} c) & \textup{reaktionsforhold } Cl^- : AgNO_3 =1:1\\\\ &n(Cl^-) = n(AgNO_3) \end{array}


Skriv et svar til: Titrerings-opgave (Akut)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.