Matematik

Andenordens homogene lineære differentialligninger (Haster!)

20. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er i gang med en opgave vedrørende andenshomogene lineære differensligninger og sidder fast ved den ene opgave, som jeg har gemt til sidst, fordi jeg har i flere timer prøvet at løse den, men ved ikke rigtig hvordan jeg skal gribe an. 

Jeg vedfhæfter et billede af opgaven. 

Ps. det drejer som om opgave 14, hvor det både er delopgave a og b 

Og b'eren skal vi bruge sætning 3 

Jeg håber i vil hjælpe mig med at komme videre fra denne opgave  Og forrresten takker jeg pænt på forhånd til jer hjælpsomme mennesker 


Svar #1
20. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af AMelev

a)
Def. 5
Det karekteristiske polynomium er p(x)=x^2-1.46x+0.39

Sætn. 3 Nulpunkter for det karekteristiske polynomium er m1 = .... og m2 = .....
Lukket form: yn = C1·m1n + C2·m2n
Du skal bestemme nulpunkterne for p(x) og indsætte i den lukkede form for yn.
Så skal du benytte y0 = 100 og y1 = 105 til at bestemme C1 og C2
Derefter kan du beregne y(= 154.234).

b)
Løs ligningen yn = 500 (NB! n > 0)


Skriv et svar til: Andenordens homogene lineære differentialligninger (Haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.