Matematik

Stationære punkter

21. april 2020 af StuderendeDK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg står i det problem jeg sidder lidt fast i at bestemme de stationære punkter i denne opgave.

Jeg skal vise ved regning at (4,1) er et stationært punkt for min funktion [ f(t, u) = 3u4+12u3-12tu+6t2-36t ] og derefter beregne de resterende stationære punkter.

Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af janhaa

df/dt =0 

og

df/du = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllll}&\textup{Define }f(t,u) =3u^4+12u^3-12\cdot t\cdot u + 6t^2 -36t \\\\ &\text{Define } f_t(t,u)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d}t}(f(t,u))\quad f_t{\,}'(t,u)=12t-12u-36\\\\\\& \text{Define } f_u(t,u)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d}u}(f(t,u))\quad f_u{\,}'(t,u)=12u^3 + 36u^2-12t\\\\\\ & \textup{solve}\left(\left\{\begin{array}{lll} f_t(t,u)=0\\ &,\left\{t,u\right\} \\ f_u(t,u)=0\end{array}\right. \right )\\\\\\&(t,u)=\left\{\begin{array}{lll} (0,-3) \\ (2,-1) \\ (4,1)\end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.