Matematik

Parameter med vektor

21. april 2020 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet, har brug for uddybbende forklaring til begge opgaver. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2020 af peter lind

a) Find maksimum og minimum af y(t) Forskellen mellem dem er resultatet. Løs ligningen y'(t) = 0 for at finde max og min

b) brug formlen. Du må prøve selv så langt som muligt


Svar #3
21. april 2020 af MissGeek87 (Slettet)

y(t) = 1/2*sin(t)+7/2*sin(1/3*t)

y'(t) = 1/2*cos(t)+7/6*cos(x/3*t)

når jeg sætter y'(t) = 0 får jeg bare rigtig mange resultater, hvilket forvirre mig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2020 af peter lind

Det er også at forvente. Nogle af t værdierne vil give samme y værdi. Du skal bare beregne en af y værdierneog dernæst gangemed 2, så har du resultatet. Derved udnyttet du symmetrierne


Skriv et svar til: Parameter med vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.