Kemi

Bundfald

21. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner

Jeg sidder fast ved en opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal bearbejde. Og derfor jeg har brug for en hjælpende hånd fra jer. Er der en venlig sjæl som gider at hjælpe mig at svare på følgende opgave: 

13. 10 mL 1,0 * 10-5 M sølvnitrat blandes med 10 mL 2,0 * 10-5 M CaCl2. Temperaturen er 25o C. Afgør hvilken ionforbindelse, der er tungt opløseligt og find stoffets opløselighedsprodukt (Ko) ved tabelopslag. Dannes der bundfald ved sammenblandingen? Argumenter ud fra Ko.

Jeg takker pænt på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2020 af janhaa

[Ag+] = 5*10-6 M

[Cl-] = 2*10-5 M

Q(AgCl) = (5*10-6)*(2*10-5) M2 = 10-10 M2 < Ksp(AgCl)

no precipitate (ikke bunnfall).


Skriv et svar til: Bundfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.