Matematik

Cirkler skærer hinanden - vektorer

24. april 2020 af Skuls - Niveau: A-niveau
Kan i hjælpe med denne opgave

Jeg har fundet frem til
X’2+y’2-12x+12y+33=0
X’2+y’2+2x-6y-26=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af peter lind

Find cirlernes centrum og radier. Hvis afstanden melle centrene er mindre end summen af radierne skærer de hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af mathon

Hvis centerlinjen c er mindre end eller lig med summen af radierne R og r og større end eller lig med radiernes differens skærer cirklerne hinanden.

                                                  \small R - r \leq c \leq R + r


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2020 af Soeffi

#0. Så vidt jeg kan se, så skærer de ikke hinanden!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2020 af mathon

#3 og #4 stemmer overens
da
                      \small \small \small \begin{array}{lllll} c=\sqrt{(6-(-1))^2+(-1-3)^2}=\sqrt{65}\approx 8.06\\\\ R+r = 6+2=8\\\\ c>R+r\qquad \textup{hvorfor cirklerne \textbf{ikke} sk\ae rer hinanden.} \end{array}


Svar #6
24. april 2020 af Skuls

#4

#0. Så vidt jeg kan se, så skærer de ikke hinanden!?

Hvordan fik du frem til de tal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2020 af PeterValberg

Enig i #5 .... cirklerne skærer ikke hinanden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2020 af Capion1

Måske har der for cirklen c1 sneget sig et minustegn ind på højresiden af ligningen.
Overskriften: opgaven har ikke specielt vektorer inddraget i opgaveløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2020 af Soeffi

#6...Hvordan fik du frem til de tal?

Jeg skrev formlerne i inputfeltet i Geogebra og trykkede enter. Cirklernes ligninger og tegningerne blev lavet automatisk.


Skriv et svar til: Cirkler skærer hinanden - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.