Kemi

oxoniumion-koncentrationen og hydroxids koncentration

25. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har lavet nogle opgaver i kemi, som jeg lige vil være sikker på at jeg har løst rigtig. 

4. a.  En opløsnings pH er målt til 2,46. Beregn oxoniumion-koncentrationen.

(H3O+) = 10-pH

(H3O+) = 10-2.46 = 0.00347 M 

b.  En anden opløsnings pH er målt til 9,3. Beregn hydroxids koncentration.

pOH + pH = 14

Da pH + pOH = 14, må pOH = 14-9,3 = 4,7

cbase = [OH-]

Dermed kan du beregne [OH-] = 10-pOH = 10-4,7 = 0,0000199 M 

Er det sådan man regner følgende opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af janhaa

ja


Skriv et svar til: oxoniumion-koncentrationen og hydroxids koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.