Matematik

Trigonometri

28. april 2020 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven at jeg har to ensvinklede trekanter ABC og DEF, nogle af sidelængderne er angivet på figuren. Bestem DE. 

Håber nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af PeterValberg

hvis du lige vedhæfter figuren, så vil det være lidt nemmere at svare dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. april 2020 af Ehhdbjbd

Har vedhæftet et billede

Vedhæftet fil:Trigonometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2020 af PeterValberg

Okay, super... jeg indsætter lige billedet for nemheds skyld

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af PeterValberg

I ligedannede (ensvinklede) trekanter kan du opsætte
forhold mellem ensbeliggende sider, dermed:

|DE| / |AB| = |DF| / |AC|
|DE| / 3 = 20/5
|DE| = (20/5)*3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. april 2020 af Ehhdbjbd

Okay tak!

Jeg forstår ikke helt hvorfor du ganger med 3 her; DE = (20/5)*3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2020 af PeterValberg

#5 fordi, der i linjen ovenover (se #4) er divideret med 3 på den venstre side af lighedstegnet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 og 4 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.