Kemi

Ligevægtsloven

01. maj 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig:) 

3H2(g) + N2 --> 2NH3 (g)  (exoterm mod højre) 

1. Opskrive en ligevægtsloven

2. Er det ligevægtsmæssigt en fordel at bruge høj/lav temperatur ? højt/ lavt tryk? 

3. Sammenlign svaret med tabellet 32 (se på filen ) 

4. Hvordan skilles den dannede NH3 fra den resterende mængde af H2 og N2? 

Håber i vil hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af janhaa

1.\\ K_p=\frac{(P_{NH3})^2}{(P_{H2})^3*P_{N2}}

2. lav temp => mot høyre, mer NH3

høyt trykk, mot høyre

evt se energi-forbruk


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af mathon

                             \small \begin{array}{lllll} & \frac{ {p_{NH_3}}^2}{{p_{H_2}}^3\cdot p_{N_2}}=K_p \end{array}


Svar #3
01. maj 2020 af maria2016

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.