Kemi

Reaktionshastighed

01. maj 2020 af KFMK - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme reaktionshastighed til t=0 og t=30.

Kan nogen give et hint, jeg er mest i tvivl om t=0 da min tid jo først starter ved 0.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af mathon

              \small v=\left (0.042346 \;s^{-1} \right )\cdot \left [ H_2O_2 \right ]_{t}


Svar #2
01. maj 2020 af KFMK

Kan du uddybe lidt? Jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} & \textup{1. ordens reaktion:}&v=-\frac{\mathrm{d} \left [ H_2O_2 \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ H_2O_2 \right ]\\\\&& \left [ H_2O_2 \right ]_t=\left [ H_2O_2 \right ]_0\cdot e^{-k\cdot t}=\left [ H_2O_2 \right ]_0\cdot a^{ t} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2020 af mathon

I anvendelse:
                           \small \small \begin{array}{lllll} &v=-\frac{\mathrm{d} \left [ H_2O_2 \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ H_2O_2 \right ]\\\\& \left [ H_2O_2 \right ]_t=\left [ H_2O_2 \right ]_0\cdot e^{-k\cdot t}=0.288426\cdot 0.955838^{ t}\\\\& e^{-k}=0.958538\\\\& k=-\ln(0.958538)=0.042346\\\\& v = 0.042346 \cdot \left [ H_2O_2 \right ] _t \end{array}


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.