Matematik

Differenlial Ligning

01. maj 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej ..

Jeg er lidt tvivler på om jeg har løst følgende opgave rigtigt eller ej .

hvis nogle det kan hjælpe lidt vil være super godt. vi har en differenlial ligning som

\frac{dp}{dh} = -1.16 * 10^{-4} p 

Vi skal finde den den øjeblikkelige trykændring når p = 0,9 .10^5

Løsning: skal man bare sætte p værdien på selv differenlai ligning så -1.16 * 10^-4 * 0,9 .10^5 

er den rigtigt måde jeg løst opgave?

Tak på forhånden

Vedhæftes opgave

Vedhæftet fil: Trykket-Højde.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Når trykket er p = 0,9*105 Pa, så er trykændringen med højden

dp/dh = -1,16*10-4 * 0,9*105 = -10,4 Pa/m

Det skal forstås sådan, at hvis trykket er 0,9*105 Pa på et bestemt tidspunkt og i en bestemt højde, så er trykændringen med højden på den givne tid og højde -10,4 Pa/m.


Svar #2
01. maj 2020 af DeepOcean

Tak


Skriv et svar til: Differenlial Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.