Matematik

hjælp til at finde omkreds af rektangel

01. maj 2020 af emmakjelgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

har et spørgsmål der lyder sådan her: 

Er længden på det medfølgende afgrænsningskabel langt nok til at kunne afgrænse det specificerede areal på 1000m2, hvis græsplænen har form som et rektangel? 

længden på kablet der er tale om er 100m 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den form for rektangel der har mindst omkreds i forhold til arealet er et kvadrat. Lad os se om kablet er langt nok hvis græsplænen har form som et kvadrat:

Vi kalder sidelængden l. Så har vi

l2 = 1000 m2 <=>

l = 31,6 m

Omkredsen af kvadratet er så

O = 4*l  <=>

O = 4 * 31,6m = 126,5 m

Vi kan altså se at kablet er for kort, selv hvis vi gør omkredsen så lille som muligt ved at lade græsplænen var kvadratisk. Kablet vil altså også være for kort ved alle andre rektangler med areal 1000m2.


Skriv et svar til: hjælp til at finde omkreds af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.