Matematik

Hjælp til denne opgave søges

01. maj 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lidt på bar bund og tror ikke jeg forstår hvordan jeg skal udregne denne opgave, nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af ringstedLC

a) Sæt ind i afstandsformlen og løs:

\begin{align*} \left | AP \right | &= \left | BP \right | \\ P &= (P_x,0) \\ P_x &=\;?\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2020 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{linjen } l \textup{ gennem A og B}\\ \textup{har h\ae ldningstal }&\frac{4-3}{11-4}=\frac{1}{7}\\\\ l\textup{'s midt\textbf{normal }}m \textup{ gennem} &\left ( \frac{4+11}{2},\frac{3+4}{2} \right ) = \left ( \frac{15}{2},\frac{7}{2} \right )\\\\ \textup{har h\ae ldningstal }&-7 \quad \textup{(produktet af ortogonale linjers h\ae ldningstal er -1)} \\\\ \textup{og dermed ligningen}&y=-7x+b\\\\ \textup{hvor }b\textup{ beregnes af:}&\frac{7}{2}=-7\cdot \frac{15}{2}+b\\\\ &b=56 \\\\ &m\textup{:} \quad y=-7x+56\\\\ \textup{sk\ae ringspunktet }P \textup{ mellem}\\ m \textup{ og } x \textup{-aksen beregnes af:} & 0 = -7x+56\\\\ &x=8\\ \textup{hvoraf:}\\ & P = (8,0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2020 af mathon

eller
          \small \small \begin{array}{lllll} A\textup{ og }B\textup{ ligger }\\ \textup{p\aa \ cirklen:} & (x-x_o)^2+y^2=r^2\qquad x_o\text{ er }P\textup{'s f\o rstekoordinat}\\\\ \textup{hvoraf:}&(4-x_o)^2+3^2=(11-x_o)^2+4^2\\\\& 16-8x_o+{x_o}^2 + 9 = 121-22x_o+{x_o}^2+16\\\\& 25-8x_o = 137 -22x_o \\\\& 14x_o = 112\\\\ & x_o = \frac{112}{14}=\frac{7\cdot 16}{7\cdot 2}\\\\& x_o = 8 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til denne opgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.