Matematik

differenskvotient

02. maj 2020 af Haruharu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=x^(2)-3x
1.) lav en funktionstabel over funktionsvædierne for x-værdierne 0,98 : 0,99 : 1: 1,01 :1,02

okay så her skal jeg bare lave en tabel med x-værdierne

2.) brug tabellen til at beregne 4 differenskvotienter ud fra x0=1 lav entabel med resultaterne for de 4 forskellige h-vædier

Hvis ikke jeg huske meget forkert er differenskvotient det sammen som sekanthældningen?

hvilket udregnes som Delta y/h? (f(xo+h)-f(x0))/h

Ikke helt sikker med skal jeg så indsætte "x^(2)-3x" på f's plads

1 på x0''s

og en af x-værdierne på h's?

så den først bliver (1+0,98)^2-3*(1+0,98)-(1^2-3*1) og så dividere med 0,98?

hvilket ifølge mit CAS-værktøj er -0,02

så er 99% sikker på at jeg er forkert på den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af mathon

          \small \textup{differenskvotient} = \frac{f(x_2)-f(x_1)}{x_2-x_1}


Svar #2
02. maj 2020 af Haruharu (Slettet)

#1

          \small \textup{differenskvotient} = \frac{f(x_2)-f(x_1)}{x_2-x_1}

Okay så. Hvad jeg skal gøre er i stedet er at tage to x kordinater f.eks 0,98 og 0,99

(0,99^(2)-3*99)-(0,98^(2)-3*0,98) dividerede med 0,98-0,99

hvillet mit CAS-værktøj for til -1,03?


Svar #3
02. maj 2020 af Haruharu (Slettet)

Er dette så korrekte? (Vedhæftet billedet)


Skriv et svar til: differenskvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.