Matematik

uligheden

02. maj 2020 af Nanna34 - Niveau: A-niveau

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af ringstedLC

x2/x = x og at gange med 1/x er at dividere med x. At x er positiv gør at ulighedstegnet bevarer sin retning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2020 af Festino

Det er tilladt at dividere med samme positive tal på begge sider af et
ulighedstegn. For at dividere en brøk med et tal kan man enten dividere tælleren med tallet, dvs.

\frac{a}{b}:c=\frac{a:c}{b},

eller man kan gange nævneren med tallet, dvs.

\frac{a}{b}:c=\frac{a}{b\cdot c}.

Der gælder derfor

\frac{x^2}{e^{kx}}:x=\frac{x^2:x}{e^{kx}}=\frac{x}{e^{kx}},

og

\frac{4}{k^2\cdot e^2}:x=\frac{4}{k^2\cdot e^2\cdot x}=\frac{4}{k^2\cdot e^2}\cdot\frac{1}{x}.


Skriv et svar til: uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.