Kemi

Energi

02. maj 2020 af MAYA15 - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen herinde som kan hjælpe mig med denne opgave?

Beregn, hvor meget energi der kommer fra indholdet af fedt, hvis man spiser 100 g pommes frites. Beregn derefter, hvor mange procent af den samlede energi fra 100 g pommes frites dette svare til. Resultatet kaldes for fedtenergi procenten for pommes frites. 

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af ringstedLC

#0: Pr. 100 g.:

\begin{align*} E_{tot.} &= E_{f}+E_{k}+E_{p} \\ E_{f} &= E_{tot.}-\left (E_{k}+E_{p} \right ) \\ E_{f}=m_{f}\cdot 37 &= E_{tot.}-\bigl (\left (m_{k}+m_{p} \right )\cdot 27 \bigr ) \;\left ( kJ-\frac{g\cdot kJ}{g}=kJ \right )=\;? \text{ kJ} \\ \text{Fedtenergi %} &= \frac{E_{f}\cdot 100}{E_{tot.}}\%= \;?% \end{align*}

Eks.: Lille pommes frites (McDonald's)

\begin{align*} m_{tot.} &= 82 \text{ g} \\ E_{tot.} &= \left\{\begin{matrix} E_{f}=11.1\cdot 37\\ E_{k}=30.4\cdot 17\\ E_{p}=\;\;4.1\cdot 17 \end{matrix}\right\}= 996 \text{ kJ} \\ \text{Fedtenergi %} &= \frac{11.1\cdot 37\cdot 100}{996}\%=41.2\% \end{align*}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.