Matematik

Bestem ændring i bruttoværditilvæksten

04. maj 2020 af klaraka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Beregn det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Ved en pending på 1200 personer (x = 12) vil der være den største vækstændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen. Dette kan ses, hvis funktionen B har en såkaldt vendetangentm når x = 12. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2020 af AMelev

Der mangler jo en del af oplysningerne, men jeg gætter på, at x = antal pendlere (1000) og
B(x) = bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget (kr.?) og forskriften for B(x) kendes.
Vækstændringen er så B'(x) og den er størst, når B'' har fortegnsvariationen + 0 -.

Bestem B''(x) og bestem nulpunkter og fortegn for den.


Svar #2
04. maj 2020 af klaraka (Slettet)

Det er denne her opgave c

Vedhæftet fil:IMG_2515.jpg

Skriv et svar til: Bestem ændring i bruttoværditilvæksten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.