Kemi

ph puffer

04. maj 2020 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

Til 0,50 L 0,20 M bariumhydroxid opløsning sættes 0,25 L 2,40 M eddikesyreopløsning. Hvad bliver pH?

jeg får det til 5.53

men det skal være 4.47


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2020 af mathon

Pufferen består af 0.75 L opløsning indeholdende 0.2 mol \small CH_3COO^ - og 0.4 mol \small CH_3COOH

      \small \begin{array}{lllll} \textup{pufferligning:}&pH = 4 .76 + \log\left ( \frac{0.2}{0.4} \right ) = 4.46 \end{array}     


Svar #2
04. maj 2020 af unicorn66

hvordan beregner du stofmængden?

n=c*v     vi har v1=0.50     c1=0.20       0.50*0.20=0.1

                        v2=0.25     c2=2.40       0.25*2.40=0.60

hvorfor er dette forkert


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}& \left [ OH^- \right ]=2 \cdot c(Ba(OH)_2) = 2\cdot \left ( 0.500\;L \right )\cdot \left ( 0.20\; \frac{mol}{L} \right ) = 0.2\; mol \end{array}


Svar #4
04. maj 2020 af unicorn66



Hvordan kan jeg vide hvornår man skal gange koncentrationen med 2? Hvorfor gør man det

Og for den anden stofmængde er det så 2* 0,25*2,40=1,2???? Du fik det til 0,4 men hvordan

Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2020 af mathon

Det kan du vide
ud fra ioniseringen:
                                       Ba(OH)2  (s)  →  Ba2+ (aq)  +  2 OH(aq) 

                                       CH3COOH  + H2O  →  CH3COO- + H3O+
             


Svar #6
05. maj 2020 af unicorn66

okay, og hvordan er tankegangen bag at CH3COOH=0.4mol


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. maj 2020 af mathon

        0,25 L 2,40 M eddikesyre = 0.6 mol eddikesyre
        hvoraf de 2·( (0.500 L) · (0.200 mol/L)) = 0.2 er neutraliseret af den stærke base Ba(OH)2.

dvs  (0.6 - 0.2) = 0.4 mol  eddikesyre.


Skriv et svar til: ph puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.