Matematik

kvadrat i en retvinkle trekant

06. maj 2020 af Syhler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med denne opgave, jeg har simpelthen glemt alt mit matematik, nu hvor min skole er blevet "lukket"

Vedhæftet fil: opgave 1 billdet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2020 af PeterValberg

a) Arealet af det grønne stykke, som en funktion af x:

A_{gr\o n}(x)=0,5\cdot 6\cdot 4-x^2=12-x^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2020 af Festino

b) Ved den største sidelængde, som kvadratet kan få, består det tiloversblevne areal af to grønne trekanter, som er ensvinklede og dermed ligedannede. Heraf følger, at forholdet mellem de to trekanters kateter er ens. Hvis du opskriver dette som en ligning, kan du se, at det kan omskrives til en førstegradsligning med løsningen x=2.4.


Svar #4
06. maj 2020 af Syhler (Slettet)

Mange tak til jer begge!, men Peter, hvorfor er det 0,5 med i formelen? som i den forstand i at hvorfor er det med og hvordan er det med?

Mvh Oscar


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. maj 2020 af PeterValberg

#4 

0,5 .... eller en halv.... er med, fordi arealet af en trekant
bestemmes som en halv højde gange grundlinjen.... derfor :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
06. maj 2020 af Syhler (Slettet)

og du godeste nu hvor du nævner det kan jeg faktisk godt huske det.. mange tak!

Mvh Oscar


Skriv et svar til: kvadrat i en retvinkle trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.