Kemi

Ecelle

07. maj 2020 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

En galvanisk celle kan beskrives ved følgende celle-diagram: Pb(s) l Pb2+(aq, 0,150 M)  Fe3+(aq, 0,950 M) l Fe(s) Hvad er Ecelle?

   Pb -0.13 V    Fe -0.04 V 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2020 af janhaa

E(celle)=-0,04+0,13-\frac{0,0592}{6}*\ln(\frac{0,15^3}{0,95^2})=0,145\,(V)


Svar #2
07. maj 2020 af unicorn66

hvordan kan man hvide hvornår man skal bruge ln eller log? for jeg har set at nogen bruger ln og nogen bruger log til samme formel.

og hvad er forskellen på den formel du har vist og denne formel  Ecelleo - R*T/Z*F  * ln(Q). hvornår bruger man hvad?

 facit giver 0,11. når jeg bruger din formel så får jeg facit når Ecelleo= 0.04+0.13=0.17. hvordan kan det være, når de er begge negative Pb -0.13 V    Fe -0.04 V.

hvad viser tallet 0.0592??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2020 af janhaa

Well, that's you'r job....


Skriv et svar til: Ecelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.