Matematik

Hf

09. maj 2020 af MEKAZINTSHEME - Niveau: C-niveau
Hjælp
Er der nogen der kan forklare mig om jeg har lavet rigtigt eller nej?

I et spil kastes en forfalsket seks-sidet terning. Sandsynlighederne for de seks mulige øjental fremgår af tabellen.
a) Bestem sandsynligheden for, at den forfalskede terning viser et lige øjental.
I spillet benyttes den forfalskede terning sammen med en symmetrisk (ærlig) seks-sidet terning. Begge terninger kastes én gang.
b) Bestem sandsynligheden for, at begge terninger viser et lige øjental.
Øjental
1
2
3
4
5
6
Sandsynlighed
0,10
0,10
0,10
0,30
0,10
0,30

Svar
a, P(lige øjental)= P(2) + P(4) + P(6)
= 0,10 + 0,30 + 0,30= 0,70.= 70%.



b, P (lige øjental)= P(2) + P(4) + P(6)
= 1/6 + 1/6 + 1/6 = 3/6 = 1/2= 50%.

Tak for hjælp



Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2020 af ringstedLC

a) OK.

b) Både den ærlige- og den uærlige skal have lige øjental. Brug multiplikationsprincippet.

Tip: Med to ærlige terninger fås P(2 lige øjental) = ½ · ½


Svar #2
09. maj 2020 af MEKAZINTSHEME

Ok og tak for hjælp

Svar #3
09. maj 2020 af MEKAZINTSHEME

Bliver det så svaret 1/2*1/2=1/4=0,25=25%?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2020 af Festino

Nej, det bliver 0.7\cdot 0.5=0.35=35\%.


Svar #5
09. maj 2020 af MEKAZINTSHEME

Nårh okay


Skriv et svar til: Hf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.