Matematik

Omkreds af en zinkplade

10. maj 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har lidt problemer med spørgsmål a i uploadet fil. Kan ikke se hvorfor at omkredesen af en halv cirkel kan blive beskrevet som det der står, nogen der kan hjælpe mig? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af ringstedLC

a) Der står pladens omkreds. En halvcirkel og et trapez.


Svar #2
10. maj 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Ja, men omkredsen af en halv cirkel er vel blot radius * pi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2020 af ringstedLC

#2: Korrekt.

#1: Rettelse; en halvcirkel og noget af et trapez.


Svar #4
10. maj 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Hvoraf kommer så (pi+1)*r


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2020 af ringstedLC

Formlen har to led; et med noget "π" og et, der lugter af noget Pythagoras. Gør et eller andet og se om ikke det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Et gæt til det første led. 

Med omkredsen af halvcirkel har du π•r. Lægger du siden, hvis sideængde er r, har du regnestykket  π•r +r der er det samme som ( π +1) • r ved faktorisering.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Et gæt til det andet led.

Ja, noget med Pythagoras. De der trapez-sider har en længde på √( (0,5r)2 +h2 ). Lægger man 2 til får du

2• √( (0,5r)2 +h2 ) = √4 •( (0,5r)2 +h2 ) = √( r2 +4h2 )


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

En lille korrektion: Man lægger ikke 2 til, man ganger med 2.

Din brug af parenteser af parentser er næsten perfekt, men du har glemt én i det midterste udtryk: √(4 •( (0,5r)2 +h2 ))


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Tak for korrektionen.

Mht. regnestykket, siger en kammerat fra uni det er forkert, og gav et eksempel

Rigtigt ⇒ √(k2•( q2 +p2 )) = √(k2)•√( q2 +p2 ) = |k|•√( q2 +p2

Forkert ⇒ √(k2•(q2 +p2 )) = √(k2)•√( q2 +p2 ) = k•√( q2 +p2 )

Mht opgaven, burde regnestykket være noget i retning af

√(4 •( (0,5r)2 +h2 )) = √(22•( (0,5r)2 +h2 )) = |2| •√((0,5r)2 +h2

Jeg er i tvivl ...har det på samme måde i tråden med #5 hvor der skrives

x2=121 ⇔x = ±√(121) ⇔ x = ± 11


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2020 af ringstedLC

#9

Mht. regnestykket, siger en kammerat fra uni det er forkert, og gav et eksempel

Rigtigt ⇒ √(k2•( q2 +p2 )) = √(k2)•√( q2 +p2 ) = |k|•√( q2 +p2

Forkert ⇒ √(k2•(q2 +p2 )) = √(k2)•√( q2 +p2 ) = k•√( q2 +p2 )

Det er ikke et eksempel, men en påstand. Eksempel:

k = -2

|-2| = 2

Tvivl:

x2 = 121 ⇔ x = ±11, da (-11)= 121 og 112 = 121


Skriv et svar til: Omkreds af en zinkplade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.