Kemi

Opgave om Bariumhydroxid

11. maj 2020 af SneglenBjarne - Niveau: B-niveau

"Der fremstilles en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5,70 g Ba(OH)2.8H2O(s) i vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ba^2+ og OH^- i opløsningen
Jeg har fået koncentrationen af Barium til 0,0724 mol/L og koncentrationen af Hydroxid til 0,1448 mol/L

"Opløsningen blandes nu med 150 mL 0,360 M HNO3, samt 100 mL vand. Blandingens temperatur reguleres til 25  °C."

b) Beregn pH for den færdige blanding
c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ba^2+ og NO_3^- og OH^- i blandingen

Nogen der kan hjælpe med b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af janhaa

b)

0,0723 mol OH-

0,09 mol HNO3

excess of strong acid: [HNO3] = 0,0354 M

pH = 1,45


Svar #2
11. maj 2020 af SneglenBjarne

How do you get the 0,09 mol HNO3 and the excess of strong acid?
Thank you :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2020 af janhaa

#2

How do you get the 0,09 mol HNO3 and the excess of strong acid?
Thank you :)

n(HNO3) = (0,36 M)*0,25 L = 0,09 mol


Svar #4
11. maj 2020 af SneglenBjarne

What about the excess of strong acid? The 0,0354M?


Skriv et svar til: Opgave om Bariumhydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.