Kemi

Neutralisation

11. maj 2020 af Emilo69 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 4: Denne opgave omhandler neutralisation.

1. Hvor mange mol syre er der i 1,00 L 0,01 M HCl ?

2. Hvor mange mol NaOH skal der til at neutralisere denne mængde syre ?

3. Hvor stort et volumen (mL) 0,1 M NaOH opløsning skal der bruges til neutralisationen

?

4. Hvor stort et volumen (mL) 0,02 M NaOH opløsning skal der bruges til neutralisationen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af janhaa

1: 1 L*(0,01 M) = 0,01 mol HCl

2: 0,01 mol NaOH

3:C = n/V => n = CV

1*0,01 = V*0,1

V(NaOH) = 0,1 L = 100 ml 

4: 1*0,01 = V*0,02

V(NaOH) = 0,5 L = 500 ml


Skriv et svar til: Neutralisation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.