Kemi

ethansyreopløsning

12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har dog lavet 1-3

Opgave 3: I en ethansyreopløsning måles pH til 3,20. Den formelle koncentration af ethansyren er 0,029 M.

Kender ik så meget til koncentrationer og stofmængder og har svært ved især opgave 5-7. Der hvor man skal finde stofmængden af H3O+. Jeg forstår heller ikke opg. 4 men den formelle koncentration af ethansyre.

1. Opskriv strukturformlen for ethansyre.

2. Opskriv ethansyres reaktion med H2O.

3. Hvad er H3O+ koncentrationen i opløsningen?

4. Hvad betyder det at den formelle koncentration af ethansyre er 0,029 M?

5. Hvad er stofmængden af H3O+ i 1,00 L opløsning?

6. Hvad ville stofmængden af ethansyre i 1,00 L opløsning have været hvis syren ikke havde reageret med vand?

7. Hvad er stofmængden af ethansyren i 1,00 L opløsning efter reaktion med vand?

8. Hvor stor en procentdel af ethansyremolekylerne har fraspaltet protoner?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2020 af mathon

                                \small \begin{array}{lllll} 1.&C-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\\\\ 2.&CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;CH_3COO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\ 3.&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}=10^{-3.20}=6.31\cdot 10^{-4}\;M\\\\ 4.&\textup{at der per L vand er tilsat 1.74 g ren ethansyre}\quad (M = 60.052\;\frac{g}{mol})\\\\ 5.&n(H_3O^+) =0.000631 \;\textup{mol}\\\\ 6.&0.029\; \textup{mol}\\\\ 7.&\left (0.029-0.000631 \right )\textup{ mol} = 0.02837\textup{ mol}\\\\ 8.&\frac{0.000631}{0.029}=0.0218=2.18\% \end{array}

Gennemregn selv og lær.


Svar #2
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Hvordan får du 0,000631 mol i opgave 5? forstår det ik helt


Svar #3
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Også opgave4. Hvor får du 1,74 gram fra og M til at være 60,052


Svar #4
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Okay. Jeg har fundet ud af opg. 4, men forstår stadigvæk ikke opgave 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af janhaa

#4

Okay. Jeg har fundet ud af opg. 4, men forstår stadigvæk ikke opgave 5

(6,31*10-4 M)*1 L = 0,000631 mol


Svar #6
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: ethansyreopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.