Kemi

NaOH opløsning

12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 2: I en NaOH opløsning er pH-værdien målt til 12,5

Har selv lavet opgave 1, som jeg tror er NaOH+H2O->Na+OH

Ved ikk helt, hvordan man beregner koncentrationerne af OH oh H3O og hvad den formelle koncentration af NaOH er. Tror godt jeg kan finde ud af 3-4. skal man ikke bare bruge m, M og n?

1. Fuldfør reaktionsligningen for opløsning af fast NaOH i vand 

2. Beregn koncentrationerne af OH- og H3O+ ioner i opløsningen. Hvad er den formelle koncentration af NaOH i opløsningen?

3. Hvor mange mol NaOH indeholder 100 mL af opløsningen?

4. Hvor mange gram NaOH indeholder 100 mL af opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llll} 2.&\textup{ved 25}\degree\textup{C:}&pOH=14-pH=14-12.5=1.5\\\\&& \left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}=10^{-1.5}=0.0316\;M\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}=10^{-12.5}=3.16\cdot 10^{-13}\;M \end{array}


Svar #2
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Ved du hvilken formel man skal bruge til 3 og 4? Og hvor har du fået 14 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{llll} 3.&&n(NaOH)=V\cdot c = (0.100\;L)\cdot \left ( 0.0316\;\frac{mol}{L} \right ) = 0.00316\;mol \\\\ 4.&&m(NaOH)=n\cdot M = \left ( 0.00316\;mol \right )\cdot \left ( 39.997\;\frac{g}{mol} \right ) = 0.12639\;g = 126.39\;mg \end{array}

Gennemregn selv og lær.


Svar #4
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Tak for det, men hvor kom 14 fra? i opg. 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af janhaa

#4

Tak for det, men hvor kom 14 fra? i opg. 2?

pH + pOH = 14


Svar #6
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

hvordan ved man dog, hvad pOH er? altså pH er 12,5, men hvordan ved man så at pOH er 1,5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2020 af janhaa

#6

hvordan ved man dog, hvad pOH er? altså pH er 12,5, men hvordan ved man så at pOH er 1,5?

pOH + 12,5 = 14

???????


Svar #8
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

men hvordan ved man hvad pOH er? eller at svaret skal give 14? er det fordi det max på pH-skalaen er 14?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2020 af mathon

Vands ionprodukt ved 25°C er \small 10^{-14} \;M^2

            \small \begin{array}{lllll} \left [ H_3O^+ \right ] \cdot \left [OH^- \right ] = 10^{-14} \;M^2\\\\ \log(\left [ H_3O^+ \right ] /M)+\log(\left [ OH^- \right ]/M)=\log\left ( 10^{-14} \right )= -14\\\\ -\log(\left [ H_3O^+ \right ] /M)+\left (-\log(\left [ OH^- \right ]/M) \right )=14\\\\ pH + pOH = 14 \end{array}

            


Svar #10
12. maj 2020 af Emilo69 (Slettet)

Jeg er kommet til at lave en fejl. Opgave 2 er faktisk 2 opgaver. 

Beregn koncentrationerne af OH- og H3O+ ioner i opløsningen er den ene og den anden er: Hvad er den formelle koncentration af NaOH i opløsningen? Derfor ville jeg gerne vide, hvordan man får den formelle koncentration


Skriv et svar til: NaOH opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.